Deze vier gouden regels van oogverzorging wil jij weten

Hallo Bambi-ogen!

gouden regels oogverzorging
Getty Images

Van weelderige wimpers tot zijdezachte oogcrèmes: onze experts zijn het erover eens dat onze ogen meer aandacht verdienen dan ze nu krijgen. Tijd om je oogverzorging een upgrade te geven.

Wat heeft jouw voorkeur als het gaat om oogverzorging?

Je kijkers koesteren met alleen een crème is tegenwoordig niet meer genoeg. Er zijn talloze mogelijkheden om de huid rondom je ogen in de watten te leggen. ‘Oogverzorging is geen one size fits all, het juiste product is heel persoonlijk,’ zegt Christine Choi Kim, cosmetisch dermatoloog. ‘Je persoonlijke voorkeur bepaalt of je graag een lichte crème of serum smeert, of toch liever kiest voor een dikkere crème of balsem.’ Mocht je het je afvragen: oogverzorging is niet alleen voor vóór het slapengaan, er zijn ook crèmes voor overdag. Vaak is het fijner om overdag een lichte crème te smeren, en ’s avonds het zwaardere geschut in te zetten.

Oogverzorging: smeren kun je leren

Om maximaal te profiteren van de werkende kracht, kun je crèmes met verschillende voordelen over elkaar heen smeren. Zo kun je prima een crème tegen donkere kringen gebruiken in combinatie met een hydraterend serum. De vuistregel hier is: je begint met de dunste producten. De dikkere smeersels sluiten die vervolgens in. Hieronder vind je de volgorde:

 1. Serum: ‘Deze hebben over het algemeen kleinere moleculen die de huid dieper penetreren en specifieke problemen kunnen aanpakken’, zegt Ildi Pekar, dermatoloog van veel sterren.
 2. Gel: Heb je vaak last van verstopte poriën en gerstekorrels? Dan kun je het beste een lichte gel (het liefst op waterbasis) gebruiken. Onthoud wel: deze zijn wat minder hydraterend dan de rest van de producten.
 3. Crème: ‘Moisturizers hebben grotere moleculen. Die beschermen en hydrateren je huid’, zegt Pekar. Smeren maar!
 4. Balsem: Dit is de koning van dikke gezichtsverzorging, en daarmee geschikt voor een droge huid waar de eerste fijne lijntjes zichtbaar worden. Smeer dit over een van de lagen hiervoor, voor een ultieme hydraterende lift.

  De gouden regels van oogverzorging

  Oké, back to business. we hebben je de basis van het smeren uitgelegd, maar weet jij wat de gouden regels zijn als het gaat om je oogverzorging? Hier komen ze:

  • Smeer altijd zonnebrandcrème op en draag een zonnebril wanneer de zon heel fel is.
  • Vervang elke drie maanden je mascara en vloeibare oogmake-up. Daarin stapelen zich behoorlijk wat bacteriën op.
  • Was je gezicht elke avond (geen smoesjes!) zodat je met een schoon gezicht naar bed gaat en de kans op ooginfecties kleiner wordt.
  • Gebruik zachte ingrediënten rondom de ogen. Bewaar AHA’s, BHA’s en retinol voor de rest van je gezicht.

   Wil jij nog meer tips en tricks als het gaat om oogverzorging? Je leest het volledige artikel in ons gloednieuwe nummer dat nu in de winkels ligt!

   Women's Health NL

   BESTEL HET NIEUWE NUMMER ZONDER VERZENDKOSTEN

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Fashion