Op déze manier ontmoeten de meeste mensen hun grote liefde

En nee, dat is dus niet 'in het wild' of op dating apps.

Spontaan iemand tegen het lijf lopen in een kroeg of overvolle club is er helaas al een lange tijd niet echt bij, dus wagen vele singles onder ons maar een poging via het brede scala aan datingapps dat we vandaag de dag tot onze beschikking hebben. Van Tinder tot Happn, we trekken de meest originele openingszinnen uit de kast, maar ook dat blijkt niet de plek te zijn waar de meeste mensen hun grote liefde ontmoeten. Waar een groot deel van de relaties dan beginnen? Met een vriendschap, zo blijkt uit onderzoek.

Zó ontstaan de meeste relaties

Als je elkaar al compleet hebt gefriendzoned, zit het er misschien niet in. Maar uit een studie van de Canadese University of Victoria blijkt toch echt dat de meeste relaties voortkomen uit een vriendschap.

Aan het onderzoek deden zo'n 1900 mensen mee die al een tijdje bezet waren. Ongeveer een derde daarvan (680 om precies te zijn) woonde ook samen of was zelfs al getrouwd. Na een rondvraag bleek maar liefst zeventig procent van de deelnemers eerst vrienden te zijn geweest met hun partner, voordat het uitliep op een relatie. Dit zou volgens de wetenschappers vooral gelden voor de LGBTQ+-gemeenschap en jongeren.

De onderzoekers vroegen zich niet alleen af hoe de meeste relaties ontstonden, maar ook hoelang de ondervraagden bevriend waren voordat het veranderde in relatiemateriaal. Gemiddeld bleek dat één à twee jaar te zijn en was er in die eerste vriendschappelijke jaren geen sprake van aantrekkingskracht. Wat nog niet is, kan nog komen dus.

Wazige grens tussen liefde en vriendschap

Volgens hoofdonderzoeker Danu Stinson is de uitkomst van het onderzoek reden om het ontstaan van relaties verder uit te pluizen. 'We hebben misschien al een goed zicht op hoe vreemden tot elkaar worden aangetrokken en beginnen met daten, maar dat is niet hoe de meeste relaties beginnen. Er is een wazige grens tussen vriendschap en romantiek.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Relaties & seks